ISHA Budapest 

Az  International Students of History Association (ISHA) egy nemzetközi szervezet, amely több ország történészhallgatóit tömöríti. Az ISHA Budapestről indult 1990. május 9-én, de később a magyar fővárosban megszűnt a szekció. Most azon dolgozunk, hogy Budapest ismét aktívan részt vegyen az ISHA munkájában, és a magyar hallgatók (BA, MA és PhD képzésben résztvevők egyaránt) rendszeresen részt vegyenek az ISHA konferenciáin és szemináriumain. A szervezetnek ismét működik a budapesti szekciója (jelenleg az ELTE, a KRE és a CEU képviselteti magát), amelyhez csatlakozhat minden Budapesten tanuló egyetemista!

Az ISHA évente 4 rendezvényt tart,  évszakonként egyet-egyet, mindig más városban, más tematika köré szerveződve. Az egy hetes rendezvényeken a hallgatók adják elő kutatási eredményeiket angol nyelven, s lehetőség van megvitatni ezeket, megismerni más álláspontokat, eredményeket. Legalább ilyen fontos, hogy az elhangzó előadások publikálására is lehetőség van az ISHA saját folyóiratában, továbbá a kirándulások és közös bulizások kiváló alkalmat adnak a kapcsolatépítésre is!

Amennyiben az ISHA felkeltette érdeklődésedet vagy kérdésed van, keress meg minket az isha.budapest@gmail.com címen, az ISHA Budapest Facebook-oldalon
vagy az ISHA Budapest Tumblr-en!

The International Students of History Association (ISHA) organises four events yearly, on different locations in each season, concentrating on various topics of interest for students of history and the linked social sciences. The annual conference and the three seminars offer opportunities for students to present their research in English as well as to discuss and debate the presentations. Publication of the best presentations is also possible via the ISHA journal “Carnival”. The complementary programs also offer a rich opportunity for developing international professional and personal relationships.

Currently ELTE, KRE and CEU are represented, but ISHA Budapest is open to every BA, MA and PhD students studying in the Hungarian capital.

Write us to isha.budapest@gmail.com and like  ISHA Budapest on Facebook or on Tumblr!

Make a Free Website with Yola.